Heup – Bovenbeen – Knie Master

HET BEEN EN DE HEUP

Een specialistische en geaccrediteerde master voor de inzet van echografie. De Heup – Bovenbeen – Knie Master stelt u in staat om de anatomische, biomechanische en echografie kennis van de onderste extremiteit van heup tot en met de knie toe te passen op de beoordeling van het mechanisch disfunctioneren van het bovenbeen. De opleiding bestaat volledig uit praktijk met betrekking tot anatomie van het bovenbeen. Het leerproces wordt gestuurd met een opdrachten boek.

De conclusies uit het echografisch onderzoek ondersteunen het klinisch onderzoek. Hiermee bent u in staat de rationale voor echografie te communiceren aan patiënt / cliënt, collega therapeuten of verwijzer.

De bijeenkomsten bevatten de volgende elementen: anatomie, de waarde van klinische testen en praktisch oefenen van de echografische beeldvorming.

VOOR WIE?

Heeft u een passie voor revalidatie van de heup, het bovenbeen en de knie? Wilt u kunnen achterhalen wat de oorzaak van de stoornis of beperking van het bewegend functioneren is?

Of u nu werkzaam bent als specialistisch therapeut, of uw basiskennis wilt uitbreiden voor de inzet van nieuwe behandelmethoden. Met onze Heup Bovenbeen Knie Master leert u alles wat u nodig heeft om zelfstandig met behulp van echografie uw revalidatiemethoden verder te ontwikkelen.

Onze cursus is opgezet om in kleine groepen onderwijs te geven waarbij we uitgaan van minimaal 10 en maximaal 15 cursisten. Op deze manier krijgt u de individuele aandacht en begeleiding die nodig is voor een maximaal rendement en blijven klassikale momenten overzichtelijk.

OVER DE OPLEIDING

Kosten: € 1250,- (incl. btw)
Geaccrediteerd door het KNGF voor de registers algemeen fysiotherapie, sportfysiotherapie- en manuele therapie voor een totaal van 30 punten.
Eerste locatie: De Snijzaal van de Erasmus Universiteit in Rotterdam

Tweede locatie: Restaurant Groot Kievitsdal, Hilversumsestraatweg 19, 3744 KB BAARN.

De opleiding bestaat uit 4 dagen met een totale studiebelasting van 32 contacturen en 5 uur oefen – en voorbereidingstijd thuis